Møteplass » Gamle vinduer

Sist postet: 09 / 11 / 2018 13:30:18

Skriv nytt innlegg

Forfatter Vindusrammer
Willy Hage

14.08.18 13:46

Hei! Vi skal i gang med å restaurere og sette inn originalvinduene på et sveitserhus fra 1907 som vi har kjøpt. Vi har vinduene som lå på loftet på låven, men alle vindusrammene er borte. Spørsmålet er om noen har tips eller lenke til artikler om hvordan man bygger slike rammer? Vi har tenkt å gjøre det selv men finner ingenting som omhandler akkurat rammene på nettet:) Vi skal restaurere vinduene og tenkte å lage varevinduene selv. mvh Willy Hage og Dorrit Ødegård.

Svar på innlegget

Forfatter SV: Vindusrammer
Einar H.

09.11.18 13:30
Er det vinduskarmene som mangler? I såfall kan disse lages selv, en metode er å skaffe brukte karmer med godt overmål fra f.eks rivningshus. Dybden på falsen var ganske standard før. Kapp disse ned (kopier sammenføyningen i hjørnene) og spuns igjen der hengsler har vært. Deretter stemmes det ut til hengsler. Ved å bruke gjenbruskarmer kan man være temmelig sikker på å få et trevirke i høy kvalitet :-)

Svar på innlegget

Forfatter Nye vinduer i eldre hus - tips til produsent/merke?
Maja

29.11.16 11:19
Når man først (dessverre) har kommet til den konklusjon at vinduer må byttes ut.. Finnes det noe firma/produsent å anbefale, som lager en god erstatning? Jeg kjenner til Rørosvinduet, og har sett på et par andre. Huset har pr. i dag originale vinduer fra 1930, med ettlags vinduer, 2 fag, med sprosser.

Svar på innlegget

Forfatter SV: Nye vinduer i eldre hus - tips til produsent/merke?
Vriom

02.12.16 16:16
Vanskelig å gi anbefaling da flere firma som kopierer gamle vinduer bruker moderne beslag (gir et feil historiske uttrykk) og ulik kvalitet på virke. Det er viktig at det er skikkelig materialer vesentlig malmfuru, lages på gamlemåten med linoljekitt (ikke akryl)og at det brukes linoljemaling. Moderne maling trekker ikke godt inn i høvlet virke og vannbasert maling fungerer bare ikke utvendig og kan over tid medføre store råteskader. Be om antikvariske referanser og skriftelig garanti i minst 10 år.

Svar på innlegget

 
Skriv nytt innlegg