Møteplass » Gamle vinduer

Sist postet: 19 / 01 / 2021 09:15:04

Skriv nytt innlegg

Forfatter Sveitserhus nye vindu
Jon

19.01.21 09:15
Enlagsvundu2/4 mm noe råte nederst på vinduene. Ellers fint. Øverste rammen med farget glass er gåen. Men ønsker å få inn isolerglass så det kan åpnes it til stuen Hva løsninger finnes

Svar på innlegget

Forfatter Inneglas hallingstugu
Lundehaugen

26.11.20 20:33
Hei, hva er beste måten å forhindre ising mellom ytre og inneglas på en gammel hallingstugu

Svar på innlegget

Forfatter SV: Inneglas hallingstugu
Thorleif N.

29.11.20 11:29
For å hindre kondens og tildels eliminere ising må innervinduet være helt tett, bruk en god tetningslist.Dette hindrer i stor grad at varmluft møter kaldluft mellom rammene. Yttervinduet må ha en liten luftsirkulasjon slik at luft mellom vinduene slipper ut i det fri.. - har selv borret et 4 mm hull på ramma oppe og nede, det har vært tilstrekkelig til å eliminere kondens/ising på vinduene.

Svar på innlegget

Forfatter Kitt
Kirsten Foss

08.11.20 15:22
Hei. Vi har kittet en del av våre vinduer om i sommer, brukt linoljekitt og malt kitten et par dager etterpå. Nå går kjøttmeisen løs på den nye kitten. Vi har fodret fuglene siden september med solsikker så sulten er de ikke. Vi har nå hengt ut CD-er og balloner og små vindmøller samt gått til innkjøp av en ugle i plastikk, men kunne tenke oss å høre hva andre gjør med dette problemet. Er akryl-kitt den eneste løsning eller ? Vennlig hilsen KIrsten Foss Hansen

Svar på innlegget

Forfatter SV: Kitt
Vidar Kjeksrud

29.11.20 15:41
Fuglene er veldig glad i linolje kitt,og kna inn litt pepper løser problemet. Ville ikke blandet inn noe andre typer kitt.

Svar på innlegget

Forfatter SV: Kitt
Marit

29.11.20 11:18
Har selv ikke erfart dette, men har hørt at å blande inn pepper i linoljekitt holder fuglene borte. Men har dessverre ingen råd når malingen er påført.

Svar på innlegget

Forfatter Vindusrammer
Willy Hage

14.08.18 13:46

Hei! Vi skal i gang med å restaurere og sette inn originalvinduene på et sveitserhus fra 1907 som vi har kjøpt. Vi har vinduene som lå på loftet på låven, men alle vindusrammene er borte. Spørsmålet er om noen har tips eller lenke til artikler om hvordan man bygger slike rammer? Vi har tenkt å gjøre det selv men finner ingenting som omhandler akkurat rammene på nettet:) Vi skal restaurere vinduene og tenkte å lage varevinduene selv. mvh Willy Hage og Dorrit Ødegård.

Svar på innlegget

Forfatter SV: Vindusrammer
Einar H.

09.11.18 13:30
Er det vinduskarmene som mangler? I såfall kan disse lages selv, en metode er å skaffe brukte karmer med godt overmål fra f.eks rivningshus. Dybden på falsen var ganske standard før. Kapp disse ned (kopier sammenføyningen i hjørnene) og spuns igjen der hengsler har vært. Deretter stemmes det ut til hengsler. Ved å bruke gjenbruskarmer kan man være temmelig sikker på å få et trevirke i høy kvalitet :-)

Svar på innlegget

Forfatter Nye vinduer i eldre hus - tips til produsent/merke?
Maja

29.11.16 11:19
Når man først (dessverre) har kommet til den konklusjon at vinduer må byttes ut.. Finnes det noe firma/produsent å anbefale, som lager en god erstatning? Jeg kjenner til Rørosvinduet, og har sett på et par andre. Huset har pr. i dag originale vinduer fra 1930, med ettlags vinduer, 2 fag, med sprosser.

Svar på innlegget

Forfatter SV: Nye vinduer i eldre hus - tips til produsent/merke?
Vriom

02.12.16 16:16
Vanskelig å gi anbefaling da flere firma som kopierer gamle vinduer bruker moderne beslag (gir et feil historiske uttrykk) og ulik kvalitet på virke. Det er viktig at det er skikkelig materialer vesentlig malmfuru, lages på gamlemåten med linoljekitt (ikke akryl)og at det brukes linoljemaling. Moderne maling trekker ikke godt inn i høvlet virke og vannbasert maling fungerer bare ikke utvendig og kan over tid medføre store råteskader. Be om antikvariske referanser og skriftelig garanti i minst 10 år.

Svar på innlegget

 
Skriv nytt innlegg