Møteplass » Gamle hus stil

Sist postet: 01 / 03 / 2021 09:08:36

Skriv nytt innlegg

Forfatter avstand til vindu fra gulv
Dagny Drage Kleiva

01.03.21 09:08
Hei. Til en teaterforestilling skal jeg tegne et interiør fra en gammel sveistervilla, og jeg forsøker å finne ut hva som er stanard avstand fra gulvet til bunnen av vinduet, eller selve vinduskarmen. Er det noen som vet dette?

Svar på innlegget

Forfatter Fins det våtromsplater som ligner stående trepanel?
Christine

06.07.20 00:26
Vi skal renovere et lite bad i tilbygg til sveitserhus fra ca 1920. I den forbindelse lurer jeg på om noen kjenner til produsenter av våtromsplater som ser ut som panel? Har kikket en del, men ikke funnet noe. Det meste er laget for å etterligne fliser med fuging, eller er glatt.

Svar på innlegget

Forfatter Tilbygg
Corey

10.11.19 13:37
Hei, vi har kjøpt et gammel sveitservilla som er delt horisontalt tomannsbolig. Bolig er fantastisk, men trenger ny inngangs løsning. Vi har felles inngang hvor nabo har tilgang vår bolig i andre og tredje etasje. Vi vil derfor bygge tilbygg med to separat inngangsdører. Bolig er i Bærum og er vernet. Vi er usikker hvor vi skal starte med søknadsprosessen. Jeg følger jeg har fått «the run around» det siste år. Trenger vi arkitekt? Er det noen som har litt råd.

Svar på innlegget

Forfatter SV: Tilbygg
Einar V.

23.11.19 18:19
Ville absolutt tatt en konsultasjon med et arkitektfirma som har erfaring med gamle hus og vernebestemmelser. Når bygninger er vernet er også myndighetene mer strenge på endringer. Dere må starte med kommunen som ofte ber om innspill fra fylkeskommunen i slike saker :-)

Svar på innlegget

Forfatter Byggestil hus ca 1917
Nybegynner

13.06.18 10:35

Hei. Vi har nettopp kjøpt et hus som er fra 1917-1918. Vedlagte bilde viser utseende tidligere. Det er ikke mye pynt på det og vi lurer på om byggestilen har et navn? Ser at grunnmuren også er av betong. Verandaen er senere kledd igjen i andre etasje. Vi tenkte det kunne bli pent med vinduer der. Blir det ok?

Svar på innlegget

Forfatter SV: Byggestil hus ca 1917
Roger

13.06.18 11:03
Hei, huset har et uttrykk og tilnærming til sveitserstilen med saltak og ganske kraftige utheng av taket men mangler den særpregede utsmykkingen fra den perioden. I perioden huset ble bygget (ca 1917)var sveitserstilen på vei ut(utsmykking var ute av mote) og man hentet inspirasjon fra tidligere stilarter. På bygningen sees rokokkovinduer med forbilde fra rokkokkoen på 1700 tallet. Det kan sikkert bli pent med vinduer i veranda 2.etg men vil være et nytt element i bygget. Vinduer med farget glass hadde en moteperiode ca 1900 - 1910, så evt. dette alternativet representerer ikke perioden huset ble bygget. Viktig å undersøke med kommunen om det er restriksjoner med fasaden. Hvorvidt det er riktig å innføre et nytt element i en slik bygning er det delte meninger om, også blandt folk fra vernemyndigheter. Tror allikevel det er "innafor" å innglasse verandaen og mest mulig nøytralt uttrykk vil nok være en fordel og kan bli pent. Flott hus som er en verdig representant for perioden :-)PS! Ligger mange flotte bilder av pensjonatet på digitaltmuseum.no

Svar på innlegget

Forfatter SV: SV: Byggestil hus ca 1917
Kristel

13.06.18 13:44
Takk for rask respons. Vi tenkte det ble bedre beskyttelse til trappa og dørene til soverommene oppe med innglassing. Da tenker vi mer rundt dette, og søker å finne god løsning. Fant flere bilder av pensjonatet. Morsomt!

Svar på innlegget

Forfatter SV: SV: SV: Byggestil hus ca 1917
Roger

14.06.18 10:13
Så bra! Blir helt sikkert en flott løsning - lykke til med prosjektet :-)

Svar på innlegget

Forfatter Ønsker bilder/info om originalt interiør i sveitserhus
Dina

25.01.18 18:52

Hei Vi har kjøpt et hus fra 1914 og fikk nylig tak i byggetegninger fra 1911. På 80-tallet ble huset pusset opp inn- og utvendig, og mistet en del av det sveitserinspirerte preget. Vi liker bedre slik det var originalt. Derfor tenker vi å tilbakeføre huset til original stand. Det jeg lurer på er om noen vet hvordan slike hus var inni originalt? Hvilke detaljer var det på tak, vinduer osv? Har funnet en del på nett, men det hadde vært gøy å se bilder om noen har det!

Svar på innlegget

Forfatter SV: Ønsker bilder/info om originalt interiør i sveitserhus
Erik L.

07.02.18 16:35
Utifra tegningen kan det se ut som huset er noe jugendinspirert. Småruter øverst, bue i enkelte vinduer og bue i gavlpynt. For å tilbakeføre ditt hus innvendig bør det undersøkes bak f.eks moderne veggplater hva som er gjort tidligere f.eks tapeter, malingsfarger, paneltype - under gulvbelegg/parkett/laminat f.eks tregulv, linoleum. I tak kan det ofte dukke opp overraskelser som dekor e.l. Tilsammen vil du få en formening om stilinspirasjon fra tidlig i bygningshistorien på ditt hus. Viktige kilder er etterkommere etter tidliger huseiere, naboer, lokalt historielag m.m. Tenk bygningens historie - ikke moderne motesvingninger.. Lykke til :-)

Svar på innlegget

Forfatter Tips mottas:, Hagerom, bod/uteplass i gammel stil
Kristine Grue

28.03.17 10:08
Hei! Noen som har tips til arkitekt og/ eller håndverker med sansen for gjenbruksmaterialer og koselig gammel stil når uteplass, hagerom skal bygges? Østlandet.

Svar på innlegget

Forfatter SV: Tips mottas:, Hagerom, bod/uteplass i gammel stil
Roger - Gamletrehus.no

28.03.17 11:32
Hei, anbefaler deg å ta en prat med Helen Fredholm hos Fredholms hageopplevelser på Toten. Hun har kunnskaper, en fantastisk hage hvor gjenbruk er sentralt og kan sikkert gi deg gode råd videre:-) http://www.fredholm.no/ Lykke til!

Svar på innlegget

Forfatter SV: SV: Tips mottas:, Hagerom, bod/uteplass i gammel stil
Kristine Grue

29.03.17 12:16
Tusen takk for tips!

Svar på innlegget

 
Skriv nytt innlegg