Startsiden  |  Sidekart  |  FARGEKART  |  Kontakt oss  |  Annonsering  |  Kjøpsbetingelser  |  Om oss  |  Tips en venn
Gamletrehus.no

Sist postet: 29 / 02 / 2016 19:30:33

Forum

Skriv nytt innlegg

Forfatter Restaurering av gammel ytterdør
TNH

09.11.08 20:59
Kan noen anbefale noen som er flinke til å restaurere gamle ytterdører eller har tips om hvordan vi skal klare det selv? Døren er fra ca. 1900 og har et overlysvindu. Huset er i Stryn kommune, men vi tar i mot alle tips. Vi vil gjerne beholde den gamle døren, men i dag slipper den inn både fuktighet og kulde.

Svar innlegg

Forfatter SV: Restaurering av gammel ytterdør
Sven Erik

17.11.08 20:20
Hei. Jeg ville ha fått strammet opp karmen eller få laget en ny. Med tiden har nok huset seget litt og dermed trekker døren litt her og der. I samme stund får du ny isolasjon mellom karm og lysåpning - noe som sikkert trengs. Til sist kan du sette på isolerene gummi tetning så vil resultatet bli som det en gang var. På de kalleste dagene ( minus 10 osv) henger du opp et teppe eller gardin og venter på varmere dager.

Svar innlegg

Forfatter SV: Restaurering av gammel ytterdør
Kjell Kristen

18.04.10 14:22
Hei på dere. Så dere spurte etter restaurering av en ytterdør. Jeg driver nettopp med denne type jobb, men bor kanskje litt langt unna. Bor i Nord Trndelag . Dere har kanskje fått noen til oppdraget tatt i betraktning datoen på annonsen. Kjell K Sæternes

Svar innlegg

Forfatter Fløydør med riksløver
Per Kristian Voss

12.12.08 10:31

Jeg kjøpte et par fløydørblader gjennom Finn.no og da jeg hentet dørene fant jeg ut at de ikke bare hadde helt original maling (dog i ferd med å skalle av), men også en riksløve på hver side av det ene dørbladet. Løvene er også stygt skadet og i ferd med å flasse av, men ser likevel utrolig fine ut. Ekstremt detaljrike, forseggjorte og fortsatt skinnende i rødt og gull. Av tidligere eier fikk jeg vite at dørene ble funnet på loftet i Vidarsgate 7 i Oslo, og nå lurer jeg på hva kan hensikten med å male på disse løvene ha vært? Hva befant seg bak døren? Så vidt jeg kan skjønne er, og har dette vært, et boligstrøk uten offentlige bygninger, men kan det tidligere ha bodd noen som smykket seg med riksløver der, eller kommer dørene andre steder fra? Kan det eventuelt være en privatperson som har hatt det morsomt (og i tilegg har vært ekstremt dyktig?)?. Jeg er selv i ferd med å pusse opp enn gammel leilighet i Hollendergata 6, der tidligere fløydører mangler. Disse var tenkt tilpasset, og malt i hvitt, men nå vurderer jeg å finne fargekodene til originalfargene på disse dørene og renovere dem tilbake til gammel storhet. I såfall ville jeg gjerne reddet riksløvene, men lar det seg i det hele tatt gjøre, og i såfall hvordan i all verden? Svært takknemlig for svar eller tips til andre jeg kan spørre for å finne ut av dette interessante mysteriet.

Svar innlegg

Forfatter SV: Fløydør med riksløver
Cratos

13.12.08 11:03
WOW! Ja dette kan bli stilige dører.. Er ingen ekspert men tipper at døren er fra tiden rundt unionsoppøsningen i 1905 da nasjonalfølelsen rådde og riksløven ble benyttet i ulike bygningsdeler. Tror NIKU (Norsk institutt for kulturminneforskning) - www.niku.no - innehar nødvendig ekspertise og kan gi deg svar- det kan kanskje være mulig å få tilskudd for å istandsette døren opprinnelig? - NIKU er i så fall behjelpelig med søknad. Lykke til!

Svar innlegg

Forfatter Hvor gammel er denne døren?
Erlend

18.01.09 23:18

Hei! Jeg har kjøpt et småbruk med blant annet et lite tømmerhus oppført 1885. Dette krever omfattende oppussing og det eneste jeg har rukket hit til er å prøve å gjøre meg kjent med bygningsdelene. Ytterdørene i huset er begge sveitserdører, men to av innerdørene er av et eldre snitt ettersom jeg har skjønt. Jeg har lest meg opp litt på beslag og har funnet ut at døren har en såkalt vippeklinke som var vanlig på 1600- og begynnelsen av 1700-tallet. Døren er forøvrig skjøtet på i lengden både over og under med ca. 20 cm til sammen, sikkert for å få den funksjonelle høyden en ville ha anno 1885. Speilene er litt spesielle, på innsiden er speilen "innsunket" og på utsiden (på bildet) ligger speilen "utenpå". Det hadde vært morsomt om noen kunne fortelle meg mer om døren/dørtypen og eventuelt mer nøyaktig tidsfeste den. Hvilken overflatebehandling vil jeg kunne forvente meg er den originale?

Svar innlegg

Forfatter SV: Hvor gammel er denne døren?
Erlend

18.01.09 23:20

Et nærbilde av klinka.

Svar innlegg

Forfatter SV: SV: Hvor gammel er denne døren?
Morten Alexander

24.11.09 23:24
Hei så innlegget ditt.Kanskje jeg kan hjelpe deg litt på vei angående alder på døren. Vi har overtatt et hus fra 1750. i 2 etg.hadde vi dører med samme vippefunksjon som du har på bildet. Kanskje dette hjalp deg litt. M.v.h.Morten

Svar innlegg

Forfatter Dobbel ytterdør - vurdering
Ivar

02.08.09 20:42

Har restaurert et sørlandshus fra +/- 1850, den har midtgang med ytterdør mellom småstuer hver side. Ytterdøra (to-delt, se bildet) ble byttet med ny i samme stil. Vurderer å selge den gamle. Vet ikke mye om døra. Bilder på "Gamletrehus" viser at håndtaket er Empire, men finner ikke bilder av hengslene etc. Speilene innvendig har valmet form, ser vist at pyramideform er typisk Empire - hva med valmet, det er noe likt pyramide? Å vurdere pris synes vanskelig, finner ikke veiledende anbefalinger. Ser en del annonser uten prisantydning ("Gi bud"). Annonser med pris varierer mye, fra 500 til 12 000,-.. Kan noen tipse om nettsteder eller bøker etc som har prisvurdering koplet til alder, typer og tilstand?

Svar innlegg

Forfatter SV: Dobbel ytterdør - vurdering
Cratos

14.08.09 12:08
Stemmer nok at den tofløyede dørern er medio 1800 talls, men har bladhengsler fra 1700 tallet (gjenbruk av bygningsdeler var vanlig på den tiden.). Som antikviteter generelt er døren ikke mer verdt en hva markedet er villig til å betale. Så vidt meg bekjent er det ikke nettsteder, bøker e.l som har prisvurdering på gamle bygningsdeler. Prishåndboken fra Samler og Antikbørsen i 2005 hadde riktignok vurdering av gamle bygningsdeler men dette var med utgangspunkt i Oslo-markedet.. Stor forskjell på by og land.. Mener du bør få mellom 6 - 12 000,- for denne flotte døren hvis den er inntakt..

Svar innlegg

Forfatter Dørlåser
Thorleif

02.10.09 22:18
Jeg har fyldningsdøre indvendig i mit hus fra1939. Flere af låsene er så slidte at de må skiftes. Hvor får man fat i låse som ligner de gamle?

Svar innlegg

Utseende ytterdør- sveitserstil
SV: Utseende ytterdør- sveitserstil
Gamle låser og gamle dører fra 1932 - hvordan få i nøkler?
SV: Gamle låser og gamle dører fra 1932 - hvordan få i nøkler?
Reparasjon av innerdører
" Karm til 2 fløys dør og låsekasse/ vrider
"Karm til 2 fløys dør og låsekasse/ vrider
SV: "Karm til 2 fløys dør og låsekasse/ vrider
Forfatter SV: "Overskrift (fylles ut ved nye innlegg)"Gamle dører jeg ikke orker å brenne
Trygve

14.04.12 19:03
Sveitserdører fra 1880 og en svært gammel dør med smidde hengsler og vrider - må det virkelig brennes, eller kan noen trenge dem??? Er lagt ut på finn.no, men uten respons. Halden.

Svar innlegg

SV: "Overskrift (fylles ut ved nye innlegg)"
låskasser
Fjerning av maling på gamle dører...
SV: "Overskrift (fylles ut ved nye innlegg)"
Masrer Universal 50.
SV: Gamle håndtak til dører og møbler
"Vindskjev dør"
Hvor gammel kan denne døra være?
Hvilken stilart er denne døra?
SV: Hvilken stilart er denne døra?
SV: "Overskrift (fylles ut ved nye innlegg)"
Ytterdør
SV: Ytterdør
SV: SV: Ytterdør
annonsere på gamletrehus.
Dørvrider i gammeldags stil
 

Skriv nytt innlegg

Bli medlem du også ! Medlemskap hos Gamletrehus.no er gratis og uforpliktende !
Facebook Gamletrehus.no Villa Bergfall Bygningsvern Blogg Stokk & Stein AS Vindsperre.no Stil tre AS Fortidsminneforeningen BS Sveitserdesign Vindusbevaring.no - Kjell K. Sæternes Byggvernlosen Wibo linoljemaling Magasinet Norske Hjem Bygg og Bevar Norsk Arv serien Gamletrehus.no Tradisjon Tro Lev Landlig Arkitektlaget AS Cristiania Tapetverksted Disen Kolonial Sjur Harby Vakre hjem og interiør Kystsnekker'n Rever og Drage arkitektur Speedheater System Gustavsen AS Einar Stange AS Schadler logo Enova Kulturhåndverkerne Stålegård Dekkerhus Gamle Ovner Villa Fridheim Kagge_forlag_bøker DAMM Gyldendal Forlag Pax Forlag Trefokus Eirik Dyrop