Startsiden  |  Sidekart  |  Kontakt oss  |  Annonsering  |  Kjøpsbetingelser  |  Om oss  |  Tips en venn
Gamletrehus.no

Sist postet: 06 / 04 / 2016 11:43:41

Forum

Skriv nytt innlegg

Forfatter Skum som tetningsmiddel/isolasjon
Lars Erik

15.06.08 11:05
Hei. Jeg har et husbankhus fra 1949 som jeg prøver å renovere til rimelig moderne standard uten å gjøre alt for mye vold på både opprinnelig utseende og konstruksjon. I forbindelse med utbedring av fuktskader i gulv mot kryprom har jeg blitt rådet av snekker til å tette igjen noen gamle råteområder på bunnsvill med byggskum. Dette for å unngå kuldebroer der det er vanskelig å få plassert steinull eller tilsvarende. Han foreslår også å bruke byggskum der hvor det skal tettes igjen gamle hull i vindsperre (til kjøkkenventil som flyttes, f. eks., eller musehull). Det hører med til historien at vi for øyeblikket jobber innenfra, dvs. har tatt av innerpanel + gulv på det aktuelle rommet. Ytterkledning vil komme i neste omgang, kanskje om et år, så vi kommer ikke til utenfra for å få utbedret. Byggskum blir sikkert tett og fint, og man får nå skum som ikke utøver kraft på omkringliggende områder, men vil det ikke representere et problem i forhold til den naturlige fuktvandringen i bindingsverkskonstruksjoner som denne? Jeg lurer også på dette i forhold til tetning rundt vinduer. Snekkeren sverger til skum der også, men jeg er usikker på om det er bra at det blir for tett rundt om. Jeg ser også rundt på sidene her at det ikke anbefales å bruke plast som fuktsperre innerst i gamle hus. Vil tro samme problemet gjelder for skum, men at det kanskje ikke er et problem når det bare er punktvis. Litt rotete post, men jeg lurer altså på om jeg risikerer kondens- og påfølgende fuktskader som resultat av å bruke skum som tetning, evt. om det er andre ting jeg bør tenke på?

Svar innlegg

Forfatter SV: Skum som tetningsmiddel/isolasjon
Bevaremegvel

04.07.08 11:12
Har selv benyttet skum rundt vinduer/dører på et hus bygget i 1993 -dette har holdt fint. Har ikke hørt om det nye produktet du skriver om, men hvis dette ikke ekspanderer slik som tidligere produkter bør det ikke være noe problem å benytte skum. Skum er diffusjonsåpent slik at det volder nok ikke samme tetthetsproblemer som plast. Tror også at produktet er tilsatt stoffer mot sopp/råte hvilket alltid er et pluss (men sikker ikke spesielt miljøvennlig..). På meg virker det som en god løsning stedvis å benytte skum.

Svar innlegg

Forfatter SV: SV: Skum som tetningsmiddel/isolasjon
Signe

08.09.12 13:42
Har velig dårlig erfaring med skum rundt vinduene . Har en liten husmannsplass langt inne skogen der jeg byttet vinduer og snekkeren hadde skum rundt.. Da jeg 5 år senere åpnet opp pga ny kledning var skummet pulverisert Musene hadde spist alt sammen. Skrekk og gru - det var et sjokk og oppdage. Stappet inn glava heller - og et slags hvitt diff.åpent hvitt Tyvek??? håper det er bedre.

Svar innlegg

Forfatter Oppbygging av vegg/isolasjon
Olav

04.07.08 07:56
Hei! Jeg har kjøpt ett hus fra 1914 og det er i rimelig god stand selv om det ikke er gjort så mye med. Tenkte jeg skulle etter isolere ettersom jeg skal bytte kledning. Jeg rev av litt av kledningen og så at det var 7 cm mellom kledning og laftet vegg. Kunne noen med peiling fortalt hva som er den beste måten å gjøre det og hva jeg trenger av isolasjon, asfaltplater og vindpapp/plastikk?? Har ikke så mye peiling, men har lest at det er veldig viktig med bra lufting i gammle hus med tanke på å få råte skader. Hvor mye "lufterom" må jeg ha??

Svar innlegg

Forfatter SV: Oppbygging av vegg/isolasjon
Jøran

08.07.08 11:09
Hei Er selv ferdig utvendig med et oppussingsprosjekt (nordlandshus fra 1886) Isoleringen er gjort som følgende: Tak- Oppbygging med 2"6 og 20 cm med isolasjon (oppå gammel taktro), bretex, lufte spalte og nytt tak. Vegger - utlekting og 7 cm med isolasjon, vindsperre, asfaltplater, utlekting og bordkledning. På innsiden skla jeg lekte ut og legge panel på noe, men skal også bevare noen tømmer vegger slik de er i dag.

Svar innlegg

Forfatter SV: SV: Oppbygging av vegg/isolasjon
Bevaremegvel

08.07.08 13:09
Spennende løsning Jøran med oppforing over taktro, spesielt hvis det er behov for isolering på loft og samtidig beholde eksisterende takløsning. Hvordan blir utseende visuelt/estetisk? Er vel behov for ekstra vindski og underbord for takrenne? Når der gjelder tømmervegger benytter jeg ikke plast innvendig (alltid fare for fuktansamling og gir dårlig inneklima). Tømmer i seg selv isolerer brukbart men det er viktig å tette godt mellom stokkene med f.eks laftevatt i lin. Med isolasjon utvendig, vindsperre og lufting bak ytterkledning blir dette en god løsning som sørger for tilstrekkelig utlufting og muliggjør synlige tømmervegger innvendig.

Svar innlegg

SV: SV: SV: Oppbygging av vegg/isolasjon
SV: SV: SV: SV: Oppbygging av vegg/isolasjon
SV: SV: SV: SV: Oppbygging av vegg/isolasjon
SV: SV: SV: Oppbygging av vegg/isolasjon
Lafteplankvegger og utvendig isolering
SV: Lafteplankvegger og utvendig isolering
Erfaringer med å isolere med hamp?
Etterisolering gammelt hus fra 1917
Nødvendig med etterisolering av tømmerhus???
Etterisolering av hus fra 1957
SV: "Overskrift (fylles ut ved nye innlegg)"
Utvendig etterisolering lafteplank
SV: Utvendig etterisolering lafteplank
Innvendig isolering av tømmerhus
SV: Innvendig isolering av tømmerhus
Isolering av gammelt etterkrigshus - Rive innvending
SV: Isolering av gammelt etterkrigshus - Rive innvending
Skal jeg fjerne gammel papp under isolasjonen i yttervegg
Plast eller ikke plast på tømmervegger inne.
SV: "Overskrift (fylles ut ved nye innlegg)"
Er det lurt å bruke høvelspon som isolasjon?
isolering av gulv
Hva ligger i ordet isolering??
Isolering mellom tykk grunnmur og stubbeloft.
Etterisolering tømmervegg
Restaurere jugendvilla fra 1915
Hvordan tette medfar i tømmervegg?
SV: Hvordan tette medfar i tømmervegg?
SV: Hvordan tette medfar i tømmervegg?
farger brukt på 1900 tallet
Dampsperre?
Glassvatt i hus fra 1850
Utvendig isolering av kømmerhus
SV: Utvendig isolering av kømmerhus
SV: "Bruk av dampsperre"
SV: SV: "Bruk av dampsperre"
 

Skriv nytt innlegg

Bli medlem du også ! Medlemskap hos Gamletrehus.no er gratis og uforpliktende !
Facebook Gamletrehus.no Villa Bergfall Bygningsvern Blogg Stokk & Stein AS Vindsperre.no Stil tre AS Fortidsminneforeningen BS Sveitserdesign Vindusbevaring.no - Kjell K. Sæternes Byggvernlosen Magasinet Norske Hjem Bygg og Bevar Norsk Arv serien Gamletrehus.no Tradisjon Tro Lev Landlig Viggja dør og vindusrestaurering Arkitektlaget AS Cristiania Tapetverksted Disen Kolonial Sjur Harby Vakre hjem og interiør Kystsnekker'n Rever og Drage arkitektur Speedheater System Gustavsen AS Einar Stange AS Schadler logo Enova Kulturhåndverkerne Stålegård Dekkerhus Gamle Ovner Villa Fridheim Kagge_forlag_bøker DAMM Gyldendal Forlag Pax Forlag Trefokus Eirik Dyrop